2 Replies Latest reply on Aug 26, 2015 12:56 PM by yoonas

    Rapid clone in 12.1.3 failing on ibywebprf.sh inste8_prf - v1

    Shaik3

      I did exactly what is described in Rapid clone in 12.1.3 failing on ibywebprf.sh inste8_prf,

      but still autoconfig fails.


      ibywebprf.sh started at Wed Aug 26 15:01:23 WST 2015

       

       

      The environment settings are as follows ...

       

             ORACLE_HOME : /testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2

              ORACLE_SID : TEST

                TWO_TASK : TEST

                    PATH : /testdb/oracle/inst/apps/TEST_hoaxtestdb/admin/scripts:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.3/perl/bin:/testdb/oracle/testa

      ppl/apps/tech_st/10.1.2/bin:/testdb/oracle/testappl/apps/apps_st/appl/fnd/12.0.0/bin:/testdb/oracle/testappl/apps/apps_st/appl/ad/12.0.0/bin:/testdb/

      oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.3/appsutil/jdk/jre/bin::/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/bin:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.3

      /appsutil/jdk/jre/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/usr/vacpp/bin:/testdb/oracle/testappl/apps/apps_st/comn/clone/bin/../jre/bin:/testdb/oracle/te

      stappl/apps/apps_st/comn/clone/bin/../jre/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/etc:/usr/sbin:/usr/ccs/bin:/usr/ucb:/testdb/bin:/usr/bin/X11:/sbin:/usr/vac/bi

      n:/OPatch:/usr/vacpp/bin:.:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/OPatch:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.3/appsutil/jdk/bin:/testdb/or

      acle/testappl/apps/tech_st/10.1.3/ant/bin

         LD_LIBRARY_PATH : /testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/jdk/jre/bin:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/jdk/jre/bin/classic:/testdb/

      oracle/testappl/apps/apps_st/appl/cz/12.0.0/bin:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/lib32:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/lib:/us

      r/dt/lib:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/jdk/jre/bin:/testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/jdk/jre/bin/classic:/testdb/oracle/testa

      ppl/apps/apps_st/appl/sht/12.0.0/lib

       

      Executable : /testdb/oracle/testappl/apps/tech_st/10.1.2/bin/sqlplus

       

       

      SQL*Plus: Release 10.1.0.5.0 - Production on Wed Aug 26 15:01:24 2015

       

      Copyright (c) 1982, 2005, Oracle.  All rights reserved.

       

      ERROR:

      ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

       

       

      ERRORCODE = 1 ERRORCODE_END

      .end std out.

       

      .end err out.

        • 1. Re: Rapid clone in 12.1.3 failing on ibywebprf.sh inste8_prf - v1
          Chiranjeevi M A

          Hello,

           

          Run the ibywebprf.sql script and see the log file for errors.

          If you still see the same issue. Hard code User Name/Password@db in the ibywebprf.sql file and run autoconfig.

          -Chiranjeevi M A



          • 2. Re: Rapid clone in 12.1.3 failing on ibywebprf.sh inste8_prf - v1
            yoonas

            Hi,

             

            ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

             

             

            What oracle says about the above error

            12154, 00000, "TNS:could not resolve the connect identifier specified"

            // *Cause:  A connection to a database or other service was requested using

            // a connect identifier, and the connect identifier specified could not

            // be resolved into a connect descriptor using one of the naming methods

            // configured. For example, if the type of connect identifier used was a

            // net service name then the net service name could not be found in a

            // naming method repository, or the repository could not be

            // located or reached.

            // *Action:

            //   - If you are using local naming (TNSNAMES.ORA file):

            //      - Make sure that "TNSNAMES" is listed as one of the values of the

            //        NAMES.DIRECTORY_PATH parameter in the Oracle Net profile

            //        (SQLNET.ORA)

            //      - Verify that a TNSNAMES.ORA file exists and is in the proper

            //        directory and is accessible.

            //      - Check that the net service name used as the connect identifier

            //        exists in the TNSNAMES.ORA file.

            //      - Make sure there are no syntax errors anywhere in the TNSNAMES.ORA

            //        file.  Look for unmatched parentheses or stray characters. Errors

            //        in a TNSNAMES.ORA file may make it unusable.

            //   - If you are using directory naming:

            //      - Verify that "LDAP" is listed as one of the values of the

            //        NAMES.DIRETORY_PATH parameter in the Oracle Net profile

            //        (SQLNET.ORA).

            //      - Verify that the LDAP directory server is up and that it is

            //        accessible.

            //      - Verify that the net service name or database name used as the

            //        connect identifier is configured in the directory.

            //      - Verify that the default context being used is correct by

            //        specifying a fully qualified net service name or a full LDAP DN

            //        as the connect identifier

            //   - If you are using easy connect naming:

            //      - Verify that "EZCONNECT" is listed as one of the values of the

            //        NAMES.DIRETORY_PATH parameter in the Oracle Net profile

            //        (SQLNET.ORA).

            //      - Make sure the host, port and service name specified

            //        are correct.

            //      - Try enclosing the connect identifier in quote marks.

            //

            //   See the Oracle Net Services Administrators Guide or the Oracle

            //   operating system specific guide for more information on naming.

             

            What is the output of

            echo $TWO_TASK

             

            Do you have complex password for apps user ? with special character like "/" in the password?

             

            After sourcing apps env can you connect to database

             

            sqlplus apps/password@<$TWO_TASK>  -- replace actual value of TWO_TASK

             

            Regards

            Yoonas