6 Replies Latest reply on Mar 26, 2016 11:46 PM by Beauty_and_dBest

    Autoconfig error

    Beauty_and_dBest

      Hi ALL,

       

      EBS R12.2.4

      11gR2

      OL6.6

       

      I restored db RMAN backup from prod to our test server.

      Note that our test server has already a running cloned instance from prod. I just want to refresh it with latest data from prod.

      Since my RMAN backup is from another server (primary) the fnd_nodes are not correct.

      After opening the database in resetlogs, I run the following at apps/apps via apptier fs1 or should I run on db-tier connecting as apps/apps? Is there a difference?

      begin

      fnd_conc_clone.setup_clean;

      commit;

      end;

      /


      After running the above, I run autoconfig on db-tier.

      But I got the following error:

       

        AutoConfig could not successfully execute the following scripts:

          Directory: /home/oraprod/PROD/11.2.0/appsutil/install/PROD_apps

            afdbprf.sh              INSTE8_PRF         1

       

        [APPLY PHASE]

        AutoConfig could not successfully execute the following scripts:

          Directory: /home/oraprod/PROD/11.2.0/appsutil/install/PROD_apps

            adcrobj.sh              INSTE8_APPLY       1

       

      AutoConfig is exiting with status 2

       

      Even if my db-tier autoconfig has error, I still run autoconfig on the apps-tier, but I got error as well

       

            adadmat.pl              INSTE8_APPLY       1

          Directory: /home/appprod/PROD/fs1/FMW_Home/webtier/perl/bin/perl -I /home/appprod/PROD/fs1/FMW_Home/webtier/perl/lib/5.10.0 -I /home/appprod/PROD/fs1/FMW_Home/webtier/perl/lib/site_perl/5.10.0 -I /home/appprod/PROD/fs1/EBSapps/appl/au/12.0.0/perl -I /home/appprod/PROD/fs1/FMW_Home/webtier/ohs/mod_perl/lib/site_perl/5.10.0/x86_64-linux-thread-multi /home/appprod/PROD/fs1/inst/apps/PROD_dev/admin/scripts/adexecsql.pl sqlfile=/home/appprod/PROD/fs1/inst/apps/PROD_dev/admin/install

            txkGenADOPValidNodes.sql    INSTE8_APPLY       1

       

      AutoConfig is exiting with status 28

       

      I want to rerun autoconfig again, so I want to cleanup fn_nodes again by login to the db-tier, but when I connect to apps/apps, but it is now locked

       

      [oraprod@apps PROD_apps]$ sqlplus apps/apps

      SQL*Plus: Release 11.2.0.3.0 Production on Wed Feb 24 15:39:05 2016

      Copyright (c) 1982, 2011, Oracle.  All rights reserved.

       

      ERROR:

      ORA-28000: the account is locked

       

      Enter user-name: ^C

       

       

       

      Please help....

       

      Kind regards,

      jc

        • 1. Re: Autoconfig error
          Kirushna

          Hi,

           

          Refer section 5.1 & 5.7 - Cloning Oracle E-Business Suite Release 12.2 with Rapid Clone (Doc ID 1383621.1), for your scenario

           

          After Restoring Database, run autoconfig in DB Tier. it has to complete successfully.

           

          Regards,

          Kirushna

          1 person found this helpful
          • 2. Re: Autoconfig error
            Beauty_and_dBest

            Thanks Kirushna,

             

            The notes above is referring to entire stack refresh.

            Is is not really total refresh of the entire stack (appsteir & dbtier) but only the data.

            All the HOME forlders  for apps and db are latest copy because it was cloned anew.

             

            Based on the notes above,

            I only missed this > SQL> truncate table ADOP_VALID_NODES;

            But I think it is the same with ?

            begin

            fnd_conc_clone.setup_clean;

            commit;

            end;

            /

             

            Can I unlock the apps schema and rerun the process?

             

             

            Kind regards,

            • 3. Re: Autoconfig error
              Pravin Takpire

              yes you will have to unlock the account

              regards

              Pravin

              1 person found this helpful
              • 4. Re: Autoconfig error
                Beauty_and_dBest

                Thanks ALL

                 

                Issue resolved.

                 

                The cause of the error is I run it on apps tier, instead of on the db tier.

                After opening the database in resetlogs, I run the following at apps/apps via apptier fs1 or should I run on db-tier connecting as apps/apps? Is there a difference?

                begin

                fnd_conc_clone.setup_clean;

                commit;

                end;

                /

                • 5. Re: Autoconfig error
                  Pravin Takpire

                  nope it does not make different if you run it from apps tier or db tier. But after running conc clean  you should run autoconfig on DB tier followed by on all apps tier.

                  regards

                  Pravin

                  1 person found this helpful
                  • 6. Re: Autoconfig error
                    Beauty_and_dBest

                    Thanks exactly what I did But I got error

                    When I changed it, I got it successful.

                     

                    Maybe becuase of the schema file editioning?

                    I am really confused about this fs1 and fs2.

                     

                    Supposing I am loggin as applmgr at run edition (fs1) , then I connect as sqlplus apps/apps

                    Do I get the same schema if I login as applmgr at patch edition (fs2) . then connect as sqlplus apps/apps???

                     

                    Kind regards,