0 Replies Latest reply on Apr 30, 2016 3:20 AM by 1378979

    Unable to start oafm container

    1378979

      Hi group,

       

      I am trying to apply upgrade patch for iAS 10.1.3 for platform migration process.

       

      While applying this upgrade patch (8626084), it is failing to start oafm container with timeout error, it is failing in the Configuration Wizard section almost at the end.

       

      ---------------------------------+--------------------+---------+---------

      ias-component                    | process-type       |     pid | status

      ---------------------------------+--------------------+---------+---------

      OC4JGroup:default_group          | OC4J:oafm          |     N/A | Down

      OC4JGroup:default_group          | OC4J:forms         |   27090 | Alive

      OC4JGroup:default_group          | OC4J:oacore        |   27089 | Alive

      HTTP_Server                      | HTTP_Server        |   27088 | Alive

       

      I am not sure if oafm ports are blocked, how can I verify oafm used ports?

       

      This is the error in the Install logfile:

       

      Start output from spawned process:

      ----------------------------------

      opmnctl: starting opmn and all managed processes...

      ================================================================================

      opmn id=:6204

          3 of 4 processes started.

       

       

      ias-instance id=MXGBDEV2_hostname

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

      ias-component/process-type/process-set:

          default_group/oafm/default_group/

       

       

      Error

      --> Process (index=1,uid=2090012674,pid=21816)

          time out while waiting for a managed process to start

          Log:

          /oraebs/MXGBDEV2/inst/apps/MXGBDEV2_lxappebsudev001/logs/ora/10.1.3/opmn/default_group~oafm~default_group~1.log

       

      End output from spawned process.

      ----------------------------------

      Invalid Exit Code. The following result code will be used for configuration assistants: 1

      Configuration assistant "OPMN Configuration Assistant" failed

      opmnctl: starting opmn and all managed processes...

      ================================================================================

      opmn id=lxappebsudev001:6204

          3 of 4 processes started.

       

       

      ias-instance id=MXGBDEV2_hostname

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

      ias-component/process-type/process-set:

          default_group/oafm/default_group/

       

       

      Error

      --> Process (index=1,uid=2090012674,pid=21816)

          time out while waiting for a managed process to start

          Log:

          /oraebs/MXGBDEV2/inst/apps/MXGBDEV2_lxappebsudev001/logs/ora/10.1.3/opmn/default_group~oafm~default_group~1.log

       

       

       

       

      Result code for launching of configuration assistant is: 1

      The OUICA command is launched from /oraebs/MXGBDEV2/apps/tech_st/10.1.3/oui/bin/ouica.sh.

      Error:*** Alert: Some of the configuration assistants failed. It is strongly recommended that you retry the configuration assistants at this time. Not successfully running any "Recommended" assistants means your system will not be correctly configured. Select the failed assistants and click the 'Retry' button to retry them. ***-----------------------------------------------------------------------------

      *** Starting OUICA ***

      Oracle Home set to /oraebs/MXGBDEV2/apps/tech_st/10.1.3

      Configuration directory is set to /oraebs/MXGBDEV2/apps/tech_st/10.1.3/cfgtoollogs. All xml files under the directory will be processed

       

      Any advice, will be really appreciated.

       

      Thanks in advance.

       

      Kind regards,

       

      Francisco Mtz.