2 Replies Latest reply on Jul 8, 2016 6:44 AM by c2309cc9-5239-478c-a7b9-630ed7ad2e84

    OBIEE - Write Back (Failed to show the input text box)

    c2309cc9-5239-478c-a7b9-630ed7ad2e84

      Dear all,

       

      I am new to OBIEE. Now I am going to configure OBIEE to test the Write Back function.

       

      However, when I checked "Enable Write Back" under Column Properties, no input text box was shown in "Text Field Width". In the "Results" tag, no input text box was shown for that column to edit and no buttons (e.g. Apply, Revert) are shown after I assigned the template for that view.

      Column Properties.png

      Table Properties.PNG

       

       

      I have already configured the following things.

      In Physical Layer:

      - Check "Allow direct database requests by default"

      - Uncheck "Cacheable" for that column

       

      In Business Model and Mapping

      - Check "Writeable" for the column that allows to be edited

       

      In Presentation Layer

      - Grant "Read/Write" permission for all users and groups

       

      In Identity Manager

      - Set "Allow" in "Execute Direct Database Requests" for all user groups

       

      In OBIEE Server

      Create a WriteBack Template XML and put it in  <Instance>/bifoundation/OracleBIPresentationServicesComponent/coreapplication_obips1/analyticsRes/customMessages/

       

      In Manage Privileges of OBIEE

      - Grant "Write Back to Database" and "Manage Write Back" to "Authenticated Users, BI Author Role"

       

       

      Moreover, I found that there is an error in sawlog1.log whenever I clicked to "Results" tag after I checked "Enable Write Back" of the column

       

      [2016-07-06T15:59:59.000+08:00] [OBIPS] [ERROR:31] [] [saw.views.evc.activate] [ecid: 1191a2ae2fbb2331:-4241e98d:155be5a24fa:-8000-0000000000002c55,0:1] [tid: 113] Could not find privilege: Delete[[

      File:coprivilegemap.cpp

      Line:80

      Location:

              saw.views.evc.activate

              saw.httpserver.processrequest

              saw.rpc.server.responder

              saw.rpc.server

              saw.rpc.server.handleConnection

              saw.rpc.server.dispatch

              saw.threadpool.socketrpcserver

              saw.threads

      RSP: o:viewpreview~r:report

      HttpCommand: AnswersGetView

      SID: q7v5vjopsmgmb72bk5fk3jc84i

      AuthProps: AuthSchema=UidPwd|PWD=******|UID=weblogic|User=weblogic|GUID=B25B10908D0A11E5AF7969E914212AA4

      SessionID: 10.19.48.25.e.lkma3rk

      RptPath: /shared/Testing Report

      RemoteIP: 10.19.48.25

      ]]

       

       

       

      I have tried to figure out the root of cause for few days, but don't have any insight yet.

       

      Anyone can help me ?

       

      Really thanks a lot

       

       

      Jo