Admin Option not work?

3305994

    Hello!

     

     

    I have in the compound (WODIS-TEST) a new user created: BGL_TEST.

     

    The Oracle user WODIS which is used in conjunction WODIS-TEST, has the

    CREATE SESSION system privilege with the Admin-Option.

     

    Create_Session_TEST.JPG

     

    Nevertheless, the creation of the CREATE SESSION is acknowledged authorization for the user BGL_TEST with the error message OA 01031

     

    Create_Session_BGL_TEST.JPG

    Why???

      • 1. Re: Admin Option not work?
        thatJeffSmith-Oracle

        Good question, but i don't think it's a SQL Developer question.

         

        Check the privs for that user - you can see the queries we use in View > Log > Statements.

         

        And make sure you're connecting to the right database.

        • 2. Re: Admin Option not work?
          Gbenga Ajakaye

          3305994 wrote:

           

          Hello!

           

           

          I have in the compound (WODIS-TEST) a new user created: BGL_TEST.

           

          The Oracle user WODIS which is used in conjunction WODIS-TEST, has the

          CREATE SESSION system privilege with the Admin-Option.

           

          Create_Session_TEST.JPG

           

          Nevertheless, the creation of the CREATE SESSION is acknowledged authorization for the user BGL_TEST with the error message OA 01031

           

          Create_Session_BGL_TEST.JPG

          Why???

          Create session with admin option only allows you to grant create session privilege to other users. To connect, you'll still need to grant the user BGL_TEST connect.

          So for ex.

           

          grant create session to BGL_TEST;

          grant connect to BGL_TEST;

           

          However, make sure that your WODIS-TEST has the grant connect with admin-option as well.

          Or else if you try to run the grant connect to BGL_TEST; will fail.

          • 3. Re: Admin Option not work?
            3305994

            Hello BCG14!

             

             

            Thanks for your repeated Support!

             

             

            I had my grant Statements always placed in the wrong service :-(.

             

             

            The WODIS-TEST DB is a backup of WODIS DB. The User Wodis occurs in each DB! As SYSTEM-User but I have always used the Connection to WODIS-DB to set the rights for the user Wodis!

             

             

            With proper allocation of course is working again "Everything" :-)

             

             

            Sorry and thanks again for your Help!

             

             

            Fred.

            • 4. Re: Admin Option not work?
              3305994

              Hello Jeff!

               

              I had my grant Statements always placed in the wrong Service    (Backup-DB)

               

              Typical beginner mistakes!

               

              Sorry!!!