4 Replies Latest reply on May 1, 2017 8:38 PM by user8170955

    bi_server failing to start

    3351099

      I'm trying to set up the OBIEE sample app on an Amazon EC2 instance, with the databse on Amazon RDS,

       

      Has a fair amount of trouble int he install process (the install app is really, really bad at explaining what went wrong), but I've finally gotten to the part where (I think) everything is installed on the server. Unfortunately, the bi_server itself won't start up and when I try to do it manually, it spits out instead the following error messages when the start script is run.

       

      ...

      AdminServer already running

      Starting all servers ...

      Starting bi_server1 (Original State:FAILED_NOT_RESTARTABLE) ...

      Problem invoking WLST - Traceback (innermost last):

        File "/u01/Oracle/Middleware/Oracle_Home/bi/modules/oracle.bi.sysman/scripts/start_servers.py", line 251, in ?

        File "/u01/Oracle/Middleware/Oracle_Home/bi/modules/oracle.bi.sysman/scripts/start_servers.py", line 232, in startAll

        File "/u01/Oracle/Middleware/Oracle_Home/bi/modules/oracle.bi.sysman/scripts/start_servers.py", line 179, in startManagedServersAndSystemComponents

      AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'getSystemComponents'

      ...

       

      Suggestions on what could be wrong? I'm not trying to do anything special here - just running the sample app with a totally bog-standard setup.

        • 1. Re: bi_server failing to start
          Gianni Ceresa

          3351099 wrote:

           

          I'm not trying to do anything special here - just running the sample app with a totally bog-standard setup.

          Well ... do you mean the official OBIEE SampleApp (OBIEE Samples ) ?

          So you imported the VirtualBox image to AWS ? Just that is not really "anything special", so difficult to say if something didn't broke.

          • 2. Re: bi_server failing to start
            3351099

            No, I don't think I'm doing anything special.

             

            I've set up a VM on AWS using the OL 7.3 AMI.

            - Set up an Oracle EE 12c instance on RDS

            - Installed the oracle-rdbms-server-12cR1-preinstall.rpm package

            - Opened up the firewall for OBIEE (9500 & 9502)

            - Installed the latest JDK

            - Installed Fusion Middleware from fmw_12.2.1.2.0_infrastructure.jar

            - Installed schemas for OBIEE with rcu, using -honorOmf (to handle dbsys limitations on AWS, as recommended in the AWS docs)

            - Installed OBIEE from bi_platform-12.2.1.2.0_linux64.bin (choosing to install the sample OBIEE demo app, as I don't have any of my own to work with at this point)

            - Configured up using ./config.sh...

             

            ...which is where things fail, as the OBIEE servers refuse to start as noted above. Same problem running startup manually from the scripts.

             

             

            IMO, this is about as vanilla as an installation can get. I'm running on clean servers, using the latest downloads from Oracle, going for the standard set up everywhere possible. It shouldn't be complicated.

            • 3. Re: bi_server failing to start
              Gianni Ceresa

              So that's not a "the OBIEE sample app", it's just OBIEE, nothing to do with the sample app at all. (The default content you can decide to deploy during the configuration is sample app lite, a bunch of reports based on XML sources).

              • 4. Re: bi_server failing to start
                user8170955

                I'm having this same issue.  Were you ever able to resolve it?

                 

                Thanks, Ian