4 Replies Latest reply on Aug 7, 2017 9:55 AM by Baalu

    HFM 11.1.2.4 - FR Studio and web studio not working

    Baalu

      Dear Friends,

       

      I have recently upgraded our dev system from 11.1.2.3.500 to 11.1.2.4.205 everything working fine except FR Studio.

      I can able to view all the reports from workspace \ explore. When I open studio for edit any reports it was showing some error message. I have updated latest patch (25852714) related to FR studio and follow the same steps. I had uninstall FR Studio client and installed from application, still it was not sync.

       

       

      For latest patch (25852714) web  studio also not working.

       

      I have followed the instruction one the site, there was no use.

      http://satyakolluri.blogspot.in/2016/07/all-new-oracle-hyperion-financial.html

       

      Anybody could you please help regarding this.

       

      Thanks

       

      Regards

      Balu

        • 1. Re: HFM 11.1.2.4 - FR Studio and web studio not working
          USER1211

          have you applied all the HFR patches(e.g 11.1.2.4.7XX)

          Also note the web studio is the go froward direction of Oracle. You may want to confirm that works

          https://docs.oracle.com/cd/E57185_01/HFWCG/about_fin_rep_web_studio.htm#HFWCG-designing_a_report_2

          https://docs.oracle.com/cd/E57185_01/HFWCG/toc.htm

          • 2. Re: HFM 11.1.2.4 - FR Studio and web studio not working
            Jeo123

            Since you've obviously applied the latest patch...

            And you've clearly shown that web studio doesn't work...

             

            I'm hoping this will be of a little more assistance.

             

            Your client issue is that you haven't installed the version included with the patch on whatever computer you're opening the client on.  There are instructions in the patch's readme, but you'll need to update the copy in the InstallableApps folder if you're trying to install via workspace.  Ultimately that will be your problem.  You can't use .700's client with a .706 server.

             

            Your web client is a bit more of a confusing issue, since that should work.  I'd suggest starting with the obvious and making sure all services are running as well as making sure you've followed any instructions regarding redeploy's after patching.

             

            Also, FYI we haven't gone to .706 ourselves in production, but while testing it, we did encounter an issue where the Web Studio didn't work.  Oracle gave us the steps below which seemed to resolve that issue.

             

             

            1. Shutdown OHS.
            2. Locate the mod_wl_ohs.conf in the environment where OHS is installed.
            3. Backup the file and edit the original in a text editor.
            4. Locate the entry for frdesigner:

             

            <LocationMatch ^/frdesigner>
            SetHandler weblogic-handler
            WeblogicCluster HOUHYPNEIP1A.nblenergy.com:8200,HOUHYPNEIP1B:8200
            WLIOTimeoutSecs 6000
            Idempotent OFF
            WLSocketTimeoutSecs 600
            </LocationMatch>

             

            5. Add the following entry :

             

            WLCookieName FRWEBSESSID

             

            The modified web studio entry in OHS config file should look like this:

             

            <LocationMatch ^/frdesigner>
            SetHandler weblogic-handler
            WeblogicCluster HOUHYPNEIP1A.nblenergy.com:8200,HOUHYPNEIP1B:8200
            WLCookieName FRWEBSESSID
            WLIOTimeoutSecs 6000
            Idempotent OFF
            WLSocketTimeoutSecs 600
            </LocationMatch>

             

            6. Restart OHS.

             

            NOTE: Please make sure that you are on patch 703 or later for this change. If you have multiple OHS servers, replicate the same.

             

            7. Re-test the issue, if issue still persistes, upload FR Web studio logs in trace level and the fiddler trace.

             

            1 person found this helpful
            • 3. Re: HFM 11.1.2.4 - FR Studio and web studio not working
              Madhu. Meesala

              After applying patch, did you cleared all temp and cache from web applications? clear browser cache also.
              Did you installed FR studio latest from workspace?

               

              Thanks,

              Mady

              1 person found this helpful
              • 4. Re: HFM 11.1.2.4 - FR Studio and web studio not working
                Baalu

                Thanks your help, I have followed the same steps for Web Studio its working now. 

                FR Studio client also working now after I have done uninstall and installed from application version. Its working now.

                Regards

                Balu