0 Replies Latest reply on Aug 10, 2018 6:24 AM by 3757287

    Oracle Enterprise Linux - LIN TAPE Drivers

    3757287

      Hi All

       

      Can someone assist or guide me on where I could download the correct Oracle Enterprise Linux LIN TAPE DRIVERS to resolve the below problem

       

      ?

      the StorageTek SL150 is shown multiple times in the config:

       

      [1:0:0:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st1   /dev/sg5
      [1:0:0:1]    mediumx STK      SL150            0260  /dev/sch2  /dev/sg18
      [1:0:1:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st14  /dev/sg20
      [1:0:2:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st4   /dev/sg8
      [1:0:3:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st21  /dev/sg26
      [1:0:4:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st27  /dev/sg33
      [1:0:6:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st19  /dev/sg25
      [1:0:7:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st22  /dev/sg28
      [1:0:8:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st24  /dev/sg31
      [8:0:0:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st29  /dev/sg36
      [8:0:0:1]    mediumx STK      SL150            0260  /dev/sch3  /dev/sg37
      [8:0:1:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st3   /dev/sg7
      [8:0:2:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st16  /dev/sg23
      [8:0:3:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st5   /dev/sg9
      [8:0:4:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st13  /dev/sg17
      [8:0:6:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st6   /dev/sg10
      [8:0:7:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st8   /dev/sg12
      [8:0:8:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st11  /dev/sg15
      [9:0:0:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st7   /dev/sg11
      [9:0:1:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st0   /dev/sg4
      [9:0:3:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st10  /dev/sg14
      [9:0:4:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st18  /dev/sg22
      [9:0:5:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st25  /dev/sg29
      [9:0:6:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st28  /dev/sg32
      [9:0:6:1]    mediumx STK      SL150            0260  /dev/sch1  /dev/sg35
      [9:0:7:0]    tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st17  /dev/sg21
      [10:0:0:0]   tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st2   /dev/sg6
      [10:0:1:0]   tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st9   /dev/sg13
      [10:0:2:0]   tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st12  /dev/sg16
      [10:0:3:0]   tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st20  /dev/sg24
      [10:0:5:0]   tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st23  /dev/sg27
      [10:0:6:0]   tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st26  /dev/sg30
      [10:0:6:1]   mediumx STK      SL150            0260  /dev/sch0  /dev/sg34
      [10:0:7:0]   tape    IBM      ULTRIUM-HH7      G341  /dev/st15  /dev/sg19

       

      What this means is that multi-pathing has been added for these devices without the proper drivers being installed. The vendor specified lin_tape drivers could be used to have the multi-paths hidden from the application or the multi-paths should be disabled or removed.

       

      Once this is done the tape library can be configured under Commvault.