1 2 Previous Next 20 Replies Latest reply on Feb 3, 2019 7:59 PM by Rai Qaiser Hussain

    Dashboard Graphs issue in some browsers

    Rai Qaiser Hussain

      Hi

      I have developed some dashboards in OBIEE 12c by using Google Chrome and added some 3D graphs, my client is using Internet Explorer, it has been observed some graphs are not showing and some are showing but not properly (I have checked same issue on my computer also) however graphs are working fine on Google chrome.

       

      I have searched on google but could not found any proper answer.

       

      anyone please share his/her experience or knowledge

        • 1. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
          Charles M

          HI,

           

          What is your exact version of OBIEE? Also, please specify what issues you are seeing (screenshot(s)). I'm not sure what "showing but not properly" means ...

           

          Regards,

           

          Charles

          • 2. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
            Rai Qaiser Hussain

            OBIEE 12.2.1.3.3

             

            below graph is taken from google chrome (data is manupulated due to organization policy), graph is visible but when I open this graph in IE then data properly display but graph missing.

             

            Note:- This analysis was developed by using google chrome

             

            DM.jpg

            • 3. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
              Charles M

              Thanks. Do you have a My Oracle Support account? You could take a look at this note: OBIEE 12c - Graph/Chart Display Issues Or Is Not Showing Correctly In Internet Explorer 11 (IE 11) browser (Doc ID 2185996.1)

               

              But, it is not identical to your issue. Also, it is specific to IE 11. Which IE version are they using?

               

              Still, may need some more information though. Does this happen for all users, some users, etc. Any differences between the graphs that work and those that don't? Has anyone tried with Firefox?

              • 4. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                Rai Qaiser Hussain

                thanks,

                1. tried on 10 terminals with 2 different users
                2. No difference of graphs at all --- 100% same graph is working fine on chrome and edge but not on IE --- uploaded version fig below
                3. Not tried on firefox --- only checked with chrome, edge and IE --- problem is with IE only.

                 

                 

                Fig,1.

                IE.jpg

                 

                Fig.2,

                chrome.jpg

                • 5. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                  Charles M

                  Thanks. Were you able to look at that note?

                  • 6. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                    Rai Qaiser Hussain

                    No, I have no access, Can you please share document here

                    • 7. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                      Robert Angel

                      No, he cannot do that, that is a serious breach of Oracle's terms and conditions, you need a customer support id to access that document.

                      • 8. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                        Charles M

                        Hi Rai,

                         

                        I am not able to do that here, since that is from the Oracle knowledge base ... and we are in a public forum. Can you see if there is anything in the presentation services (saw) logs?

                         

                        - - Just saw Robert Angel's update as I was typing this ...

                         

                        Charles

                        • 9. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                          Rai Qaiser Hussain

                          Hi @Charles M and @Robert Angel

                          Ok you don't breach oracle terms and policy, is it possible to share one example etc. If not possible then no problem I am thankful whatever the help you provided.

                          • 10. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                            Charles M

                            Hi Rai,

                             

                            Can you try one thing. Check you instanceconfig.xml and see what the value is for <DefaultWebImageType>

                            in the Charts section of the file.

                             

                            Regards,

                             

                            Charles

                            • 11. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                              Rai Qaiser Hussain

                              @Charles M

                              I have copied instanceconfig.xml file below there is no such entry exists

                               

                               

                               

                              <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>

                              <!-- Oracle Business Intelligence Presentation Services Configuration File -->

                              <WebConfig xmlns="oracle.bi.presentation.services/config/v1.1">

                                  <ServerInstance>

                               

                               

                                      <DSN>AnalyticsWeb</DSN>

                                      <Logging>

                                          <Writers>

                                              <Writer implementation="FileLogWriter" name="Global File Logger" writerClassId="1" dir="{%ORACLE_BIPS_INSTANCE_LOGDIR%}" filePrefix="sawlog" maxFileSizeKb="10240" filesN="10" fmtName="ODL-Text"/>

                                              <Writer implementation="CoutWriter" name="Console Logger" writerClassId="2" maxFileSizeKb="10240"/>

                                              <Writer implementation="EventLogWriter" name="System Event Logger" writerClassId="3" maxFileSizeKb="10240"/>

                                              <Writer implementation="FileLogWriter" name="Webcat Upgrade Logger" disableCentralControl="true" writerClassId="5" dir="{%ORACLE_BIPS_INSTANCE_LOGDIR%}" filePrefix="webcatupgrade" maxFileSizeKb="2147483647" filesN="1" fmtName="ODL-Text"/>

                                          </Writers>

                               

                               

                                          <WriterClassGroups>

                                              <WriterClassGroup name="All">1,2,3,5,6</WriterClassGroup>

                                              <WriterClassGroup name="File">1</WriterClassGroup>

                                              <WriterClassGroup name="Console">2</WriterClassGroup>

                                              <WriterClassGroup name="EventLog">3</WriterClassGroup>

                                              <WriterClassGroup name="UpgradeLogFile">5</WriterClassGroup>

                                          </WriterClassGroups>

                               

                               

                                          <Filters>

                                              <FilterRecord writerClassGroup="File" path="saw" information="1" warning="31" error="31" trace="0" incident_error="1"/>

                                              <FilterRecord writerClassGroup="File" path="saw.mktgsqlsubsystem.joblog" information="1" warning="31" error="31" trace="0" incident_error="1"/>

                                              <FilterRecord writerClassGroup="UpgradeLogFile" disableCentralControl="true" path="saw.subsystem.catalog.initialize.upgrade" information="1" warning="32" error="32" trace="1" incident_error="32"/>

                                              <FilterRecord writerClassGroup="UpgradeLogFile" disableCentralControl="true" path="saw.subsystem.catalog.upgrade" information="1" warning="32" error="32" trace="1" incident_error="32"/>

                                          </Filters>

                                      </Logging>

                                      <Views>

                                          <Pivot>

                                              <DefaultRowsDisplayedInDelivery>75</DefaultRowsDisplayedInDelivery>

                                              <DefaultRowsDisplayedInDownload>2500</DefaultRowsDisplayedInDownload>

                                              <DisableAutoPreview>false</DisableAutoPreview>

                                          </Pivot>

                                          <Table>

                                              <DefaultRowsDisplayedInDelivery>75</DefaultRowsDisplayedInDelivery>

                                              <DefaultRowsDisplayedInDownload>2500</DefaultRowsDisplayedInDownload>

                                          </Table>

                                      </Views>

                               

                               

                                      <UI>

                              <DefaultSkin>Alta</DefaultSkin>

                              <DefaultStyle>Alta</DefaultStyle>

                              <SkinMappings>

                              <skinMapping>

                              <biadfSkinFamily>bi-alta</biadfSkinFamily>

                              <biSkin>AltaBitech</biSkin>

                              </skinMapping>

                              </SkinMappings>

                              </UI>

                               

                               

                                      <Catalog>

                                          <UpgradeAndExit>false</UpgradeAndExit>

                                          <EnableMultiTenancy>false</EnableMultiTenancy>

                                      </Catalog>

                               

                               

                                      <!-- TODO - many of the following entries need removing once OBIPS uses the Endpoint API -->

                                      <Listener port="9710" ssl="false"/>

                               

                               

                                      <Alerts>

                                          <ScheduleServer ssl="false">localhost:9705</ScheduleServer>

                                          <OfflinePresentationServicesURL>http://10.232.18.95:9704/analytics/saw.dll</OfflinePresentationServicesURL>

                                      </Alerts>

                                      <ActionFramework>

                                          <WorkflowServer>http://10.232.18.95:9704</WorkflowServer>

                                          <WorkflowService>ANALYTICS</WorkflowService>

                                          <WorkflowSystem>obiaftests</WorkflowSystem>

                                      </ActionFramework>

                               

                               

                                      <Security>

                                          <ClientSessionExpireMinutes>210</ClientSessionExpireMinutes>

                                      </Security>

                                      <ODBC>

                                          <ResultRowLimit>65000</ResultRowLimit>

                                      </ODBC>

                               

                               

                                      <Dashboard>

                                          <ShowPageTabsAlways>false</ShowPageTabsAlways>

                                          <ShowSectionHeadingsDefault>false</ShowSectionHeadingsDefault>

                                          <CollapsibleSectionsDefault>true</CollapsibleSectionsDefault>

                                      </Dashboard>

                                      <BIComposer>

                                          <Enabled>true</Enabled>

                                      </BIComposer>

                                      <DeploymentProfile>

                                          <DeploymentMode>onsite</DeploymentMode>

                                      </DeploymentProfile>

                                      <AsyncLogon>

                                          <NewLogonWaitSeconds>30</NewLogonWaitSeconds>

                                          <NewSyncLogonWaitSeconds>900</NewSyncLogonWaitSeconds>

                                      </AsyncLogon>

                                      <Marketing>

                                          <ContentServer>

                                              <URL>http://localhost:8765</URL>

                                          </ContentServer>

                                      </Marketing>

                                      <Authentication>

                                          <EnabledSchemas>UidPwd,Impersonate,UidPwd-soap,Impersonate-soap</EnabledSchemas>

                                      </Authentication>

                                  </ServerInstance>

                              </WebConfig>

                              • 12. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                                Charles M

                                Thanks Rai. At this time, I am not sure what is causing this issue. If I come across anything, I will reply back.

                                 

                                Regards,

                                 

                                Charles

                                • 13. Re: Dashboard Graphs issue in some browsers
                                  Charles M

                                  Hi Rai,

                                   

                                  If you wanted to try something, and have a development instance that you could access, you could make some changes to that instanceconfig file to see if it makes a difference. I am not recommending that you do this. Simply offering a possibility. It is up to you and your client to determine if it is appropriate. I haven't tested this, nor has it been recommended/tested by Oracle. And, I'm making some assumptions based on information I've seen ...

                                   

                                  All that said, you could do the following, after taking a backup of the instanceconfig file:

                                  1) Add the following to the 'Views' section

                                  <Charts>
                                  <DefaultWebImageType>flash</DefaultWebImageType>
                                  </Charts>

                                   

                                  2) Try changing those "skin" values to all 'Alta'

                                  e.g.

                                  <biadfSkinFamily>bi-alta</biadfSkinFamily> --> change to Alta

                                  <biSkin>AltaBitech</biSkin> --> change to Alta

                                   

                                  You can try these one-at-a-time, or both together. Just backup the file each/every time. If anything adverse happens, revert back to the original file.

                                   

                                  FYI - After any changes to that file, you'll need to bounce the presentation server/services.

                                   

                                  Regards,

                                   

                                  Charles

                                  1 person found this helpful
                                  1 2 Previous Next