4 Replies Latest reply on Apr 16, 2007 7:44 AM by 561136

    WebUtil Error Bean Not Found

    565514
      Dear All,
      i am facing a problem of running webutil functions. I have compiled my webutil.pll and then attach to my form and then i copy the webtuil.olb objects into my
      form and i created one button on my form to show the calculator the code is as follows
      Note: i have webutil.cfg in my classpath of default.env file and i signed both webtuil.jar and jacob.jar successfully but still i am facing error.

      e.g;
      when-button-press
      webutil_host.host('calc.exe');
      error: oracle.forms.webutil.host HOST bean not found.
      WEBUTIL_HOST.execute will not work.

      Thanks.

      Immediate help will be appreciated....
        • 1. Re: WebUtil Error Bean Not Found
          508489
          Hi,
          Have you entered the webutil values in the formsweb.cfg file?

          e.g. WebUtilConfig=<somewhere>\WebUtil\server\webutil.cfg
          WebUtilArchive=frmwebutil.jar,jacob.jar
          WebUtilErrorMode=Alert
          WebUtilConfig=<somewhere>\WebUtil\server\webutil.cfg
          baseHTMLjinitiator=<somewhere>\WebUtil\server\webutiljini.htm
          baseHTMLjpi=<somewhere>\WebUtil\server\webutiljpi.htm
          baseHTML=<somewhere>\WebUtil\server\webutilbase.htm

          Hopefully this may help you.
          L :-)
          • 2. Re: WebUtil Error Bean Not Found
            495335
            When you launch your form, are you specifying a config that has been enabled for webutil support? (The Oracle-provided config, webutil, should be adequate for testing.) For example, use:

               http://myappserver:8888/forms/frmservlet?form=myform.fmx&amp;config=webutil

            in place of:

               http://myappserver:8888/forms/frmservlet?form=myform.fmx

            Hope this helps,

            Eric Adamson
            Lansing, Michigan
            • 3. Re: WebUtil Error Bean Not Found
              565514
              Thanks For your replay
              I checked again the configuration that u mention all the settings are there. But i don't know what i have missed out. Any thing else which i am missing.

              regards
              amir
              • 4. Re: WebUtil Error Bean Not Found
                561136
                please read the steps in that link to review ur self,
                http://www.oracle.com/webapps/online-help/forms/10g/state/content/navId.3/navSetId._/vtAnchor.BCGCJFFH/vtTopicFile.web_util%7Cusing~htm/

                please if u correct it tell us what was the problem..

                good luck