This discussion is archived
1 2 Previous Next 23 Replies Latest reply: Feb 11, 2009 11:16 PM by 681850 RSS

autoconfig is not running on appstier

504825 Newbie
Currently Being Moderated
After doing cloning from multinode to single node
getting error below


[PROFILE PHASE]
AutoConfig could not successfully execute the following scripts:
Directory: /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod
afcmprf.sh INSTE8_PRF 1
ahladmprf.sh INSTE8_PRF 1
aradmprf.sh INSTE8_PRF 1
bisadmprf.sh INSTE8_PRF 1
AutoConfig is exiting with status 24

For more information in Autoconfig log file

ERROR:
ORA-12154: TNS:could not resolve service name


ERRORCODE = 1 ERRORCODE_END
.end std out.
  • 1. Re: autoconfig is not running on appstier
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    afcmprf.sh INSTE8_PRF 1
    ahladmprf.sh INSTE8_PRF 1
    aradmprf.sh INSTE8_PRF 1
    bisadmprf.sh INSTE8_PRF 1
    Looks like you have more than one issue here. So, please check AutoConfig log file for more details about each error.
  • 2. Re: autoconfig is not running on appstier
    504825 Newbie
    Currently Being Moderated
    in autoconfig log file the errors show below. the erros coming because of ORA-12154: TNS:could not resolve service name


    afcmprf.sh started at Mon Apr 14 18:16:46 IST 2008


    The environment settings are as follows ...

    ORACLE_HOME : /data3/applmgr/cloneora/8.0.6
    ORACLE_SID :
    TWO_TASK : CLONE
    PATH : /data3/applmgr/cloneora/iAS/Apache/perl/bin:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/data3/applmgr/cloneappl/fnd/11.5.0/bin:/data3/applmgr/cloneappl/ad/11.5.0/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/java/1.4/j2sdk1.4.2_04/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/unzip/unzip/unzip-5.50::/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/data3/applmgr/cloneora/iAS/Apache/perl/bin:/data3/applmgr/cloneora/iAS/Apache/perl/bin:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/java/1.4/j2sdk1.4.2_04/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/unzip/unzip/unzip-5.50:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/data3/applmgr/bin
    LD_LIBRARY_PATH : /data3/applmgr/cloneora/8.0.6/network/jre11/lib/i686/native_threads:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/network/jre11/lib/linux/native_threads:/data3/applmgr/cloneappl/cz/11.5.0/bin:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/lib:/usr/X11R6/lib:/usr/openwin/lib

    Executable : /data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin/sqlplus


    SQL*Plus: Release 8.0.6.0.0 - Production on Mon Apr 14 18:16:46 2008

    (c) Copyright 1999 Oracle Corporation. All rights reserved.

    ERROR:
    ORA-12154: TNS:could not resolve service name


    ERRORCODE = 1 ERRORCODE_END
    .end std out.


    /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisadmprf.sh

    script returned:
    ****************************************************

    bisadmprf.sh started at Mon Apr 14 18:17:05 IST 2008

    Enter value for 3: ERROR:
    ORA-12154: TNS:could not resolve service name


    ERRORCODE = 1 ERRORCODE_END
    .end std out.
  • 3. Re: autoconfig is not running on appstier
    625827 Newbie
    Currently Being Moderated
    Your apps tier is not able to connect to db tier listener. Make sure database listener is up and running and you can do tnsping from apps tier to that listener. If that works autoconfig with work..

    Thanks
    Sundeep
    http://troubleshootingappsdba.blogspot.com
  • 4. Re: autoconfig is not running on appstier
    504825 Newbie
    Currently Being Moderated
    listener and db are running.. we are able to connect to the db directly.
    When autoconfig is run, initially itz able to connect to the db,but later itz throwing an error. Plz see the log file below for the error :


    Processing DriverFile = /data3/applmgr/cloneappl/ecx/11.5.0/admin/driver/ecxtmpl.drv
    AutoConfig Profile Phase
    Running Instantiation Drivers for ECX_TOP
    instantiate file:
    source : /data3/applmgr/cloneappl/ecx/11.5.0/admin/template/ecxadmprf.sql
    dest : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/ecxadmprf.sql
    backup : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/ecxadmprf.sql to /data3/applmgr/cloneappl/admin/CLONE_pramod/out/04141814/ecxadmprf.sql
    setting permissions: 600
    setting ownership: applmgr:dba
    instantiate file:
    source : /data3/applmgr/cloneappl/ecx/11.5.0/admin/template/ecxadmprf.sh
    dest : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/ecxadmprf.sh
    backup : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/ecxadmprf.sh to /data3/applmgr/cloneappl/admin/CLONE_pramod/out/04141814/ecxadmprf.sh
    setting permissions: 700
    setting ownership: applmgr:dba
    AutoConfig Profile Phase
    Running Profile Process 1 of 1 for ECX_TOP
    Executing script in InstantiateFile:
    /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/ecxadmprf.sh

    script returned:
    ****************************************************

    ecxadmprf.sh started at Mon Apr 14 18:17:03 IST 2008


    The environment settings are as follows ...

    ORACLE_HOME : /data3/applmgr/cloneora/8.0.6
    ORACLE_SID :
    TWO_TASK : CLONE
    PATH : /data3/applmgr/cloneora/iAS/Apache/perl/bin:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/data3/applmgr/cloneappl/fnd/11.5.0/bin:/data3/applmgr/cloneappl/ad/11.5.0/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/java/1.4/j2sdk1.4.2_04/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/unzip/unzip/unzip-5.50::/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/data3/applmgr/cloneora/iAS/Apache/perl/bin:/data3/applmgr/cloneora/iAS/Apache/perl/bin:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/java/1.4/j2sdk1.4.2_04/bin:/data3/applmgr/clonecomn/util/unzip/unzip/unzip-5.50:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin:/usr/bin:/usr/ccs/bin:/usr/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/data3/applmgr/bin
    LD_LIBRARY_PATH : /data3/applmgr/cloneora/8.0.6/network/jre11/lib/i686/native_threads:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/network/jre11/lib/linux/native_threads:/data3/applmgr/cloneappl/cz/11.5.0/bin:/data3/applmgr/cloneora/8.0.6/lib:/usr/X11R6/lib:/usr/openwin/lib

    Executable : /data3/applmgr/cloneora/8.0.6/bin/sqlplus


    SQL*Plus: Release 8.0.6.0.0 - Production on Mon Apr 14 18:17:03 2008

    (c) Copyright 1999 Oracle Corporation. All rights reserved.

    ecxadmprf.sh exiting with status 0
    ERRORCODE = 0 ERRORCODE_END
    .end std out.

    .end err out.
    ****************************************************


    Processing DriverFile = /data3/applmgr/cloneappl/bis/11.5.0/admin/driver/bistmpl.drv
    AutoConfig Profile Phase
    Running Instantiation Drivers for BIS_TOP

    instantiate file:
    source : /data3/applmgr/cloneappl/bis/11.5.0/admin/template/bisdblrp.sql
    dest : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisdblrp.sql
    backup : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisdblrp.sql to /data3/applmgr/cloneappl/admin/CLONE_pramod/out/04141814/bisdblrp.sql
    setting permissions: 600
    setting ownership: applmgr:dba
    instantiate file:
    source : /data3/applmgr/cloneappl/bis/11.5.0/admin/template/bisadmprf.sql
    dest : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisadmprf.sql
    backup : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisadmprf.sql to /data3/applmgr/cloneappl/admin/CLONE_pramod/out/04141814/bisadmprf.sql
    setting permissions: 600
    setting ownership: applmgr:dba
    instantiate file:
    source : /data3/applmgr/cloneappl/bis/11.5.0/admin/template/bisdblrp.sh
    dest : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisdblrp.sh
    backup : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisdblrp.sh to /data3/applmgr/cloneappl/admin/CLONE_pramod/out/04141814/bisdblrp.sh
    setting permissions: 700
    setting ownership: applmgr:dba
    instantiate file:
    source : /data3/applmgr/cloneappl/bis/11.5.0/admin/template/bisadmprf.sh
    dest : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisadmprf.sh
    backup : /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisadmprf.sh to /data3/applmgr/cloneappl/admin/CLONE_pramod/out/04141814/bisadmprf.sh
    setting permissions: 700
    setting ownership: applmgr:dba
    AutoConfig Profile Phase
    Running Profile Process 1 of 2 for BIS_TOP
    Executing script in InstantiateFile:
    /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisdblrp.sh

    script returned:
    ****************************************************
    bisdblrp.sh started at Mon Apr 14 18:17:04 IST 2008

    Enter value for 3: ERROR:
    ORA-12154: TNS:could not resolve service name


    Error returned while creating EDW database linksERRORCODE = 1 ERRORCODE_END
    .end std out.

    .end err out.
    ****************************************************


    AutoConfig Profile Phase
    Running Profile Process 2 of 2 for BIS_TOP
    Executing script in InstantiateFile:
    /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisadmprf.sh

    script returned:
    ****************************************************

    bisadmprf.sh started at Mon Apr 14 18:17:05 IST 2008

    Enter value for 3: ERROR:
    ORA-12154: TNS:could not resolve service name


    ERRORCODE = 1 ERRORCODE_END
    .end std out.

    .end err out.
  • 5. Re: autoconfig is not running on appstier
    Fadi Hasweh Oracle ACE
    Currently Being Moderated
    hi
    plz run env file and issue sqlplus apps/apps@SID.

    is it connecting
    fadi
  • 6. Re: autoconfig is not running on appstier
    dba-hyd Pro
    Currently Being Moderated
    Also check tns entries in tnsnames.ora file.
  • 7. Re: autoconfig is not running on appstier
    634039 Newbie
    Currently Being Moderated
    i am continuing the thread instead of Hariprasad.

    yes, i am able to connect apps/apps@sid...
    tns entries are also correct.
  • 8. Re: autoconfig is not running on appstier
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    /data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisdblrp.sh
    Could you please check if the "env_file" is set in this script?
  • 9. Re: autoconfig is not running on appstier
    634039 Newbie
    Currently Being Moderated
    the env_file is set in data3/applmgr/clonecomn/admin/install/CLONE_pramod/bisdblrp.sh
  • 10. Re: autoconfig is not running on appstier
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    Uncomment the following, and run AutoConfig again. Please post the log file then:
    ### printf "\nThe environment settings are as follows ...\n\n"
    ### printf "       ORACLE_HOME : $ORACLE_HOME\n"
    ### printf "        ORACLE_SID : $ORACLE_SID\n"
    ### printf "          TWO_TASK : $TWO_TASK\n"
    ### printf "              PATH : $PATH\n"
    ### printf "   LD_LIBRARY_PATH : $LD_LIBRARY_PATH\n\n"
    ### printf "Executable : `which sqlplus`\n\n"
  • 11. Re: autoconfig is not running on appstier
    634039 Newbie
    Currently Being Moderated
    all those are uncommented....
  • 12. Re: autoconfig is not running on appstier
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    all those are uncommented....
    Weird, since the above is not reported in the log file.

    As applmgr user, source the env file and run the file manually, what does it return?
  • 13. Re: autoconfig is not running on appstier
    634039 Newbie
    Currently Being Moderated
    hi,
    thanx..
    nw autoconfig is running successfully.
    bt ICM is not active.
    itz showing as below.

    [applmgr@pramod CLONE_pramod]$ ./adcmctl.sh status apps/apps

    You are running adcmctl.sh version 115.28

    Internal Concurrent Manager is Not Active at this time.

    adcmctl.sh: exiting with status 0

    How to make it active??
  • 14. Re: autoconfig is not running on appstier
    Hussein Sawwan-Oracle Employee ACE
    Currently Being Moderated
    Check the CM log file for more details about the error.
1 2 Previous Next