1 Reply Latest reply on Aug 5, 2008 7:56 PM by 591186

    ORA-12541: TNS:no listener (DBD ERROR: OCIServerAttach)

    653699
      hi gurus
      i have INstalled Oracle 10g on linux 4 and for HP openview application
      so mine data base and listners are working properly even mine application is installed on another server so through listner its contacted to oracle database
      Problem is mine EM is not running when i browse it on browser it shows this error
      ORA-12541: TNS:no listener (DBD ERROR: OCIServerAttach)
      but at backend the listner is up and em is in running state as i have following

      # listener.ora Network Configuration File: /u01/oracle/product/10.2.0/db_1/network/admin/listener.ora
      # Generated by Oracle configuration tools.

      ###################
      #ORALCE10g_LISTENER
      ###################
      SID_LIST_LISTENER =
      (SID_LIST =
      (SID_DESC =
      (SID_NAME = PLSExtProc)
      (ORACLE_HOME = /u01/oracle/product/10.2.0/db_1)
      (PROGRAM = extproc)
      )
      (SID_DESC =
      (GLOBAL_DBNAME = openview)
      (ORACLE_HOME = /u01/oracle/product/10.2.0/db_1)
      (SID_NAME = openview)
      )
      (SID_DESC =
      (GLOBAL_DBNAME = ovnnm)
      (ORACLE_HOME = /u01/oracle/product/10.2.0/db_1)
      (SID_NAME = ovnnm)
      )
      )

      LISTENER =
      (DESCRIPTION_LIST =
      (DESCRIPTION =
      (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = oracle10g.tawasultele.com)(PORT = 1521))

      (ADDRESS = (PROTOCOL = IPC)(KEY = EXTPROC0))
      )
      )


      #----ADDED BY TNSLSNR 05-FEB-2007 11:48:56---
      SAVE_CONFIG_ON_STOP_LISTENER = ON
      #--------------------------------------------
      (END)


      and when me running the EM at backend me facing these error in
      lisener.log file
      05-AUG-2008 16:37:56 * (CONNECT_DATA=(SID=openview)(CID=(PROGRAM=opcdbmsgmv@ov1)(HOST=ov1)(USER=root))) * (ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=89.251.82.32)(PORT=42550)) * establish * openview * 0
      WARNING: Subscription for node down event still pending

      05-AUG-2008 17:03:42 * (CONNECT_DATA=(CID=(PROGRAM=)(HOST=oracle1.tawasultele.com)(USER=oracle))(COMMAND=status)(ARGUMENTS=64)(SERVICE=LISTENER)(VERSION=169869824)) * status * 0
      05-AUG-2008 17:03:50 * (CONNECT_DATA=(SID=openview)(CID=(PROGRAM=opcuiwww)(HOST=ov1)(USER=root))) * (ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=89.251.82.32)(PORT=44600)) * establish * openview * 0

      so can any one help me what should i do to solve this problem just to run successfuly EM
      i have searched a lot of on net but totally waste :(
      Plz help man much worried

      Message was edited by:
      user650696