2 Replies Latest reply on Dec 18, 2001 5:22 PM by 3004

    I met a problem when I deploy a entity bean!

    3004
      I had developed a simple entity--only have
      two columns use Jbuilder 6.0 Enterprise,
      when I deploy it with weblogic 6.1,I met
      the following error :
      ////////////////////////////////////
      weblogic.j2ee.DeploymentException: Error deploying application mpassword:

      Unable to deploy EJB: Password1 from mpassword.jar:

      The DataSource with the JNDI name: Oracle could not be located. Please
      ensure that the DataSource has been deployed successfully and that the JNDI
      name in your EJB Deployment descriptor is correct.



      at weblogic.deploy.deploy(deploy.java:665)
      at weblogic.deploy.runBody(deploy.java:358)
      at weblogic.utils.compiler.Tool.run(Tool.java:79)
      at weblogic.deploy.main(deploy.java:1601)
      Error deploying application mpassword:

      Unable to deploy EJB: Password1 from mpassword.jar:

      The DataSource with the JNDI name: Oracle could not be located. Please
      ensure that the DataSource has been deployed successfully and that the JNDI
      name in your EJB Deployment descriptor is correct.


        • 1. Re: I met a problem when I deploy a entity bean!
          3004
          weblogic.j2ee.DeploymentException
          at weblogic.deploy.deploy(deploy.java:668)
          at weblogic.deploy.runBody(deploy.java:358)
          at weblogic.utils.compiler.Tool.run(Tool.java:79)
          at weblogic.deploy.main(deploy.java:1601)
          weblogic.j2ee.DeploymentException
          at weblogic.deploy.deploy(deploy.java:668)
          at weblogic.deploy.runBody(deploy.java:358)
          at weblogic.utils.compiler.Tool.run(Tool.java:79)
          at weblogic.deploy.main(deploy.java:1601

          also a problem!
          waiting for reply!

          regards
          mrliuz from china!











          • 2. Re: I met a problem when I deploy a entity bean!
            3004
            Hi,

            Within you weblogic-cmp-rdbms-jar.xml file you will have an entry:

            <data-source-name>Oracle</data-source-name>

            This links to a DataSource deployed on WebLogic which in turn links to a
            connection pool to the database where you persist the entity.

            So do you have a DataSource called Oracle?
            Is this correctly deployed?

            Gareth

            "mrliuz" <lzxgood@china.com> wrote in message
            news:3c1ea444@newsgroups.bea.com...
            I had developed a simple entity--only have
            two columns use Jbuilder 6.0 Enterprise,
            when I deploy it with weblogic 6.1,I met
            the following error :
            ////////////////////////////////////
            weblogic.j2ee.DeploymentException: Error deploying application mpassword:

            Unable to deploy EJB: Password1 from mpassword.jar:

            The DataSource with the JNDI name: Oracle could not be located. Please
            ensure that the DataSource has been deployed successfully and that the
            JNDI
            name in your EJB Deployment descriptor is correct.



            at weblogic.deploy.deploy(deploy.java:665)
            at weblogic.deploy.runBody(deploy.java:358)
            at weblogic.utils.compiler.Tool.run(Tool.java:79)
            at weblogic.deploy.main(deploy.java:1601)
            Error deploying application mpassword:

            Unable to deploy EJB: Password1 from mpassword.jar:

            The DataSource with the JNDI name: Oracle could not be located. Please
            ensure that the DataSource has been deployed successfully and that the
            JNDI
            name in your EJB Deployment descriptor is correct.